Anstrykning

Så här används ordet Anstrykning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Och det draperade modet sträckte sig också till huvudbonaden , som ofta hade en orientalisk anstrykning .
  • Vårens aftonklänning hade ofta en anstrykning av empire med mycket hög midjelinje och rak , gärna plisserad nederdel , men vid sidan av denna typ trivdes naturligtvis också krinolinen i mer och mindre outrerad form samt , för mindre tillfällen , blus och lång kjol .
  • Från denna entré fördes man genom ett system av gårdar i vitt och med en stark anstrykning av monumental orientalism till den ståtliga huvudgården med dessa två minareter och Minneshallen som fondskärm .


Ordanalys

  • Anstrykning med betydelsen stryker med innebörden släta till (med strykjärn). Anstrykning tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på stryker är t.ex Strök, Strukit, Stryk, Stryka.
  • Anstrykning med betydelsen stryker med innebörden dra ett streck över. Anstrykning tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på stryker är t.ex Strök, Strukit, Stryk, Stryka.
  • Anstrykning med betydelsen understrykning med innebörden streck under något skrivet. Anstrykning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på understrykning är t.ex Understrykningen, Understrykningar.

Grundform (Verb) att Stryka
Nutidunderstrykning
DåtidStrök
Supinum har/haft Strukit
Imperativ Stryk

Anstrykning består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.