Ansträngningen

Så här används ordet Ansträngningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Några av dem steg till och med upp och bugade sig till jorden för honom , med påföljd att de trillade omkull av ansträngningen och inte kunde resa sig igen på ett tag .
  • Andra ha verkligen - trots det att man vid operativa ingrepp å människor funnit mjälten känslolös - förlagt mjälthuggets orsak till mjälten , men ansett det bero på en stark utspänning av mjälten genom i densamma anhopat blod , som hjärtat under ansträngningen icke hann taga emot .
  • Hans egen rörelse tycktes kosta honom största ansträngningen att besegra .


Ordanalys

  • Ansträngningen med betydelsen ansträngning med innebörden hårt arbete; strävan, anspänning. Ansträngningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ansträngning är t.ex Ansträngningen, Ansträngningar.
  • Ansträngningen med betydelsen överansträngning med innebörden alltför hård (psykisk) ansträngning; stress. Ansträngningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överansträngning är t.ex överansträngningen.

Obestämd form Ansträngningar
Bestämd form Ansträngningen
Bestämd form, plural

Ansträngningen består av fjorton bokstäver, varav fyra vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.