Ansträngningar

Så här används ordet Ansträngningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Om jag ska vara riktigt ärlig måste jag erkänna att det visst gör mig ledsen , att jag lägger ned omätliga ansträngningar på att bli annorlunda , men ständigt tvingas slåss mot starkare arméer .
  • Modern gav slutligen upp sina ansträngningar och tittade hjälplöst på paketet .
  • Palmgren var en man av det slag som endast skulle ta ett nej som en uppmuntran att fördubbla sina ansträngningar , så det var enklare att säga ja direkt .


Ordanalys

  • Ansträngningar med betydelsen ansträngning med innebörden hårt arbete; strävan, anspänning. Ansträngningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ansträngning är t.ex Ansträngningen, Ansträngningar.

Obestämd form Ansträngningar
Bestämd form Ansträngningen
Bestämd form, plural

Ansträngningar består av fjorton bokstäver, varav fyra vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.