Ansträngning

Så här används ordet Ansträngning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Allt käbbel , all denna gråt och ängslan medför en så stor spänning och ansträngning att jag faller gråtande i säng på kvällen och tackar himlen när jag någon gång får en halvtimme för mig själv .
  • Det var inte någon lätt sak att gå genom skogen klädd i tung päls , men prosten var en stark och härdad man och inte rädd för någon ansträngning .
  • I samma landskap spelar handlingen i ERNST NORLINDS » Silvermaljan » , där släktkrönikan tjänar som grundval för de sociala samvetsproblem , som i främsta rummet sysselsätta den filosofiske diktaren , En värdefull roman är även ELIN WÄGNERS » Silverforsen » , där en vardaglig äk- tenskapshistoria berättas i ovardaglig belysning och med känsla för inre värden ; dock är ämnet något för hårt pressat , och en viss ansträngning gör sig märkbar .


Ordanalys

  • Ansträngning med betydelsen ansträngning med innebörden hårt arbete; strävan, anspänning. Ansträngning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ansträngning är t.ex Ansträngningen, Ansträngningar.
  • Ansträngning med betydelsen överansträngning med innebörden alltför hård (psykisk) ansträngning; stress. Ansträngning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på överansträngning är t.ex överansträngningen.

Obestämd form Ansträngningar
Bestämd form Ansträngningen
Bestämd form, plural

Ansträngning består av tolv bokstäver, varav tre vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.