Ansträngde

Så här används ordet Ansträngde i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men bäst som svanorna på detta sätt ansträngde sig att iaktta ett gott skick , fingo de syn på den vita gåskarlen , som kom simmande sist i den långa gåsraden .
  • De ansträngde sig inte med att simma , utan läto sig sköljas upp på vågkammarna och ner i vågdalarna och hade lika roligt som barn i en gunga .
  • Och han suckade djupt , och ansträngde sig kolossalt att höra på , vad Ugglan sa .


Ordanalys

  • Ansträngde med betydelsen anstränger med innebörden utsätta för ansträngning, trötta (ut), pressa. Ansträngde tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på anstränger är t.ex Ansträngde, Ansträngt, Ansträng, Anstränga.
  • Ansträngde med betydelsen överanstränger med innebörden anstränga alltför mycket. Ansträngde tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på överanstränger är t.ex överansträngde, överansträngt, överansträng, överanstränga.

Grundform (Verb) att Anstränga
Nutidöveranstränger
DåtidAnsträngde
Supinum har/haft Ansträngt
Imperativ Ansträng

Ansträngde består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.