Anstiftande

Så här används ordet Anstiftande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • -- Bästa fröken Brehm , vet ni verkligen inte att Hinke Rissler för ett par år sedan var nära att bli tagen av polisen för anstiftande av uppror ?
  • Och under en liten paus sade han till mig : tänk om jag nu blir tagen av polisen och dömd för anstiftande av uppror ? -- Nog blir du tagen av polisen , svarade jag , men du blir inte dömd för anstiftande av uppror , utan bara för fylleri och förargelseväckande beteende .


Ordanalys

  • Anstiftande med betydelsen anstiftar med innebörden vara orsak till (ett brott el dyl), sätta igång. Anstiftande tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på anstiftar är t.ex Anstiftade, Anstiftat, Anstifta.

Grundform (Verb) att Anstifta
Nutidanstiftar
DåtidAnstiftade
Supinum har/haft Anstiftat
Imperativ Anstifta

Anstiftande består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.