Anständigheten

Så här används ordet Anständigheten i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han gick till sitt ämbetsrum så sent på dagen som möjligt , och han lämnade det så tidigt anständigheten medgav .
  • Men först kräver anständigheten en ursäkt för att jag alls vågar yttra mig i en så lärd och kvistig materia ; jag kan omöjligt ha något anspråk på filologisk sakkunskap .
  • Fru Rangela däremot såg allt detta med stort obehag och skyndade sig att lämna Börtsholm , så fort som anständigheten tillät .


Ordanalys

  • Anständigheten med betydelsen anständig med innebörden (moraliskt) passande, lämplig, korrekt, hederlig. Anständigheten tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på anständig är t.ex Anständigt, Anständiga.

Anständigheten består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.