Anständiga

Så här används ordet Anständiga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De mest anständiga människor sänds iväg till koncentrationsläger , fängelser och ensamma celler och avskummet regerar över ung och gammal , rik och fattig .
  • Han reducerade den besvärliga PU-avdelningen till en enda fast anställd , en äldre medarbetare som gjorde anständiga rutinjobb och skötte kreditupplysningar .
  • Den där storyn om Minos utspelade sig alltså för ett decennium sedan , precis efter att muren fallit och när bolsjevikerna började bli anständiga kapitalister .


Ordanalys

  • Anständiga med betydelsen anständig med innebörden (moraliskt) passande, lämplig, korrekt, hederlig. Anständiga tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på anständig är t.ex Anständigt, Anständiga.

Anständiga består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.