Anställning

Så här används ordet Anställning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I slutet av det glada 1980-talet , under en period då han faktiskt hade haft fast anställning och relativt god inkomst , hade han sett sig om efter en permanent bostad .
  • Samtliga fyra hade ordnade liv med pojk- respektive flickvänner , anställning , bostad och Med Mera-kort .
  • Personundersökningar var acceptabla då det handlade om enkla kreditupplysningar , bakgrundskontroller inför en anställning eller för att undersöka misstankar om att någon anställd läckte företagsinformation eller ägnade sig åt brottslig verksamhet .


Ordanalys

  • Anställning med betydelsen anställning med innebörden arbete, jobb, plats, tjänst. Anställning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anställning är t.ex Anställningen, Anställningar.
  • Anställning med betydelsen halv|tid med innebörden halvtidsarbete. Anställning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på halv|tid är t.ex Halvtiden.
  • Anställning med betydelsen prov med innebörden försök, undersökning. Anställning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på prov är t.ex Provet, Prov, Proven.
  • Anställning med betydelsen tillsvidare|anställning med innebörden anställning utan tidsbegränsning. Anställning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på tillsvidare|anställning är t.ex Tillsvidareanställningen, Tillsvidareanställningar.

Obestämd form Anställningar
Bestämd form Anställningen
Bestämd form, plural

Anställning består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.