Anspråkslöst

Så här används ordet Anspråkslöst i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De tog en promenad till Trovill och tillbaka ( vilket Lisbeth uppfattade som slöseri med tid ) , åt julmiddag på värdshuset och drog sig tillbaka till Mikaels bod där de tände en brasa i täljstenskaminen , satte på en skiva med Elvis och ägnade sig åt anspråkslöst sex .
  • Allting var välstädat , anspråkslöst och enkelt , nästan spartanskt .
  • I denna rapport , vilken publicerades i Svenska Dagbladet och Aftenposten , berättade dr Horn vackert , anspråkslöst och utan alla åthävor om » Bratvaags » färd och expeditionens lyckliga fynd .


Ordanalys

  • Anspråkslöst med betydelsen anspråkslös med innebörden som inte har stora krav; blygsam, enkel. Anspråkslöst tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på anspråkslös är t.ex Anspråkslöst, Anspråkslösa.

Anspråkslöst består av tolv bokstäver, varav tre vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.