Anspråkslös

Så här används ordet Anspråkslös i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • RUBINETTE var på det hela taget en förbluffande anspråkslös blomma .
  • Gottfrieds stuga var betydligt mer anspråkslös än vad han hade förväntat sig .
  • a . omfattat operaföreställningar och gudstjänster , medan ut- sändningen från ett par landsortsstationer , Göteborg och Boden , haft en anspråkslös karaktär med litet musik o. dyl.


Ordanalys

  • Anspråkslös med betydelsen anspråkslös med innebörden som inte har stora krav; blygsam, enkel. Anspråkslös tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på anspråkslös är t.ex Anspråkslöst, Anspråkslösa.

Anspråkslös består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.