Anskaffning

Så här används ordet Anskaffning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Denna sist nämnda gemensamma framställning gick ut på skyndsam anskaffning av bombflygplan i tillräcklig omfattning .
  • Försöken , som var förlagda till kustartilleriets skjutskola vid Fårösund , avsåg främst att skaffa grundläggande roboterfarenheter som förberedelse för senare anskaffning av stridsrobotar .
  • Utbildningsmöjligheterna för artilleriflygare förbättrades genom anskaffning av 6 st. egna flygplan av typ Piper Super Cub .


Ordanalys

  • Anskaffning med betydelsen anskaffar med innebörden söka få tag i, skaffa (fram). Anskaffning tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på anskaffar är t.ex Anskaffade, Anskaffat, Anskaffa.

Grundform (Verb) att Anskaffa
Nutidanskaffar
DåtidAnskaffade
Supinum har/haft Anskaffat
Imperativ Anskaffa

Anskaffning består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.