Ansiktsuttrycket

Så här används ordet Ansiktsuttrycket i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ur alltsammans kunde jag så tydligt utläsa hans inre , i blotta ansiktsuttrycket såg jag hjälplösheten , hur osäker han var på hur han borde förhålla sig och på samma gång en skymt av hur medveten han var om sin manlighet .
  • Han hade studerat det underliga ansiktsuttrycket hos folk som kommer ut ur kyrkan , " isär når de har spist sin gud " .
  • Var det verkligen hans hustru , denna kvinna med det förstenade ansiktsuttrycket , de förfärade ögonen ?


Ordanalys

  • Ansiktsuttrycket med betydelsen ansikte med innebörden framsidan av huvudet. Ansiktsuttrycket tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ansikte är t.ex Ansiktet, Ansikten, Ansiktena.

Obestämd form Ansikten
Bestämd form Ansiktet
Bestämd form, pluralAnsiktena

Ansiktsuttrycket består av 16 bokstäver, varav fem vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.