Ansiktsuttryck

Så här används ordet Ansiktsuttryck i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Så hade äntligen herr Dussel rasat färdigt och med ett ansiktsuttryck som avslöjade både ilska och triumf klev han ut ur rummet med fullt av matvaror i rocken .
  • Dussel damp ned på en stol och tittade ordlöst på oss allihop en kort stund , som om han allra först genom våra ansiktsuttryck ville försäkra sig om att det var sant .
  • Sedan lyfte hon den och fotograferade clownerna , precis då Harriets ansiktsuttryck hade förändrats .


Ordanalys

  • Ansiktsuttryck med betydelsen ansikte med innebörden framsidan av huvudet. Ansiktsuttryck tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ansikte är t.ex Ansiktet, Ansikten, Ansiktena.
  • Ansiktsuttryck med betydelsen uttryck med innebörden yttre tecken, manifestation. Ansiktsuttryck tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på uttryck är t.ex Uttrycket, Uttryck, Uttrycken.

Obestämd form Ansikten
Bestämd form Ansiktet
Bestämd form, pluralAnsiktena

Ansiktsuttryck består av fjorton bokstäver, varav fyra vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.