Anrättningar

Så här används ordet Anrättningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Den som av teatern inte begär annat än en meny av idel småvarmt har emellertid havt åtskilliga smakliga anrättningar att fröjda sig åt .
  • När Karl-Artur hade smakat på alla fru Sundlers anrättningar och berömt och krusat tillräckligt , reste han sig från bordet för att gå in i det andra rummet .
  • Utan att ha något att betala med , lät han passa upp sig av sina fiender , som satte fram för honom sina bästa anrättningar .


Ordanalys

  • Anrättningar med betydelsen anrättning med innebörden maträtt. Anrättningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anrättning är t.ex Anrättningen, Anrättningar.

Obestämd form Anrättningar
Bestämd form Anrättningen
Bestämd form, plural

Anrättningar består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.