Anrättning

Så här används ordet Anrättning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Under det hon drack sitt kaffe och beslöt att begära en kopp till , påminde hon sig med innerlighet , glädje och tacksamhet sergeanten Alberts förslag att föra henne i land i den lilla trevliga rödmålade småstugu-staden ( namnet hade hon åter bortblandat ) , och där hon kommit i tillfälle att utan hank och trassel få en snygg , god anrättning , vilken , med sitt namn av frukost , dock för henne betytt middag , och gjort att , sedan nu kaffet överkommit , hon kände sig mätt , lycklig och fri .
  • Vid återkomsten från deras strövtåg väntade fru Katrina med en kraftfull anrättning .
  • Lars började sjunga och trumma på bordet , till dess han , uttröttad att roa sig ensam , var nära att utbrista i högljutt knot och klagan över mammas påfund om resan , men i detsamma återkom fru Arnman med en anrättning , som befanns värdig att upptaga hela hans uppmärksamhet .


Ordanalys

  • Anrättning med betydelsen anrättning med innebörden maträtt. Anrättning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anrättning är t.ex Anrättningen, Anrättningar.

Obestämd form Anrättningar
Bestämd form Anrättningen
Bestämd form, plural

Anrättning består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.