Anmärkningen

Så här används ordet Anmärkningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • utropade Alice , som inte lyssnat på den sista anmärkningen .
  • sade Alice till hasselmusen utan att låtsas om den sista anmärkningen .
  • Blott en av punkterna , nämligen anmärkningen mot utrikesministern för det han icke skulle ha i tid hört utrikesnämnden angående instruktionerna för vara ombud vid tullfredskonferensen i Genève , lades med gillande till handlingarna i andra kammaren .


Ordanalys

  • Anmärkningen med betydelsen anmärkning med innebörden kritiskt påpekande. Anmärkningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anmärkning är t.ex Anmärkningen, Anmärkningar.
  • Anmärkningen med betydelsen anmärkning med innebörden påpekande, förklaring. Anmärkningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anmärkning är t.ex Anmärkningen, Anmärkningar.

Obestämd form Anmärkningar
Bestämd form Anmärkningen
Bestämd form, plural

Anmärkningen består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.