Anmärkningar

Så här används ordet Anmärkningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Alice var litet förtretad över att kålmasken gjorde så VÄLDIGT korta anmärkningar .
  • Pim befinner sig vid kokpunkten , frun är sängliggande med förkylning och muttrar , herrn utan rökverk är blek om nosen , Dussel som tvingats offra åtskilligt av sin bekvämlighet kommer med sina anmärkningar osv .
  • För att nu för femtioelfte gången komma tillbaka till uppfostringstemat , så ska jag säga dig att jag lägger ned hemskt stor möda på att vara hjälpsam , vänlig och trevlig och i allt bete mig så att regnet av anmärkningar på sin höjd blir en liten duggskur .


Ordanalys

  • Anmärkningar med betydelsen anmärkning med innebörden kritiskt påpekande. Anmärkningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anmärkning är t.ex Anmärkningen, Anmärkningar.
  • Anmärkningar med betydelsen anmärkning med innebörden påpekande, förklaring. Anmärkningar tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anmärkning är t.ex Anmärkningen, Anmärkningar.

Obestämd form Anmärkningar
Bestämd form Anmärkningen
Bestämd form, plural

Anmärkningar består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.