Anhållandet

Så här används ordet Anhållandet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Införande av Quislingkontroll över ett antal förbund ledde i mitten av juli till massutträdande ur fackförbunden , vilket i sin tur förorsakade anhållandet av ett hundratal funktionärer .
  • Och hur är det med din mamma då , är inte hon också annorlunda nu , efter anhållandet , är inte hon också ytterst labil ... ? "
  • Hur duglig mr Morrissey än må vara som advokat , var han dock helt oförstående för mitt sinnestillstånd vid tidpunkten för det påstådda brottet och anhållandet , liksom vid alla andra tillfällen under tiden fram till och under rättegången , där han i själva verket inte representerade Meredith Dawe .


Ordanalys

  • Anhållandet med betydelsen anhållande med innebörden provisoriskt frihetsberövande som kan användas om någon är misstänkt för ett brott och har gripits av polisen. Anhållandet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anhållande är t.ex Anhållandet, Anhållanden, Anhållandena.

Obestämd form Anhållanden
Bestämd form Anhållandet
Bestämd form, pluralAnhållandena

Anhållandet består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.