Angelägenheter

Så här används ordet Angelägenheter i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Varken jag eller han kunde föreställa oss att vi någonsin mer skulle prata så här öppet med en tjej respektive kille om de mest intima angelägenheter .
  • " Hon har instruerat mig att se till att du slutar snoka i familjens angelägenheter . "
  • Själv misstänkte hon att Armanskij hoppades art han därigenom skulle få möjlighet att hålla ett vakande öga på henne och lägga sig i hennes privata angelägenheter .


Ordanalys

  • Angelägenheter med betydelsen angelägenhet med innebörden ärende, sak. Angelägenheter tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på angelägenhet är t.ex Angelägenheten, Angelägenheter.

Obestämd form Angelägenheter
Bestämd form Angelägenheten
Bestämd form, plural

Angelägenheter består av fjorton bokstäver, varav sex vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.