Anförvanter

Så här används ordet Anförvanter i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han förvisandes från hustru och anförvanter , från jaktmark , bostad , viloplatser och gömslen , som han hittills hade ägt , och måste fresta lyckan i främmande land .
  • Med barn , barnbarn och barnbarnsbarn - som han inte brydde sig om att rita in - hade bröderna Fredrik och Johan Vanger omkring femtio sentida anförvanter .
  • På förmiddagen avlade de nyförlovade visiter hos sina höga anförvanter och hos personliga vänner .


Ordanalys

  • Anförvanter med betydelsen anförvant med innebörden släkting. Anförvanter tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anförvant är t.ex Anförvanten, Anförvanter.

Obestämd form Anförvanter
Bestämd form Anförvanten
Bestämd form, plural

Anförvanter består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.