Anförtrott

Så här används ordet Anförtrott i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Och gamla mor ville inte visa sig ovärdig förtroendet , utan hon böjde sig ner och tog emot ekorrungen och stod och höll den , ändå till tomten hade svingat sig upp till buren med den andra och kom och hämtade den , som han hade anförtrott henne .
  • Du gissade rätt i att jag anförtrott mig åt henne .
  • Morell , liksom Henrik Vanger , hade ägnat mycket tid åt att prata med hennes väninnor för att hitta någon som hon kunde ha anförtrott sig åt .


Ordanalys

  • Anförtrott med betydelsen anförtror med innebörden överlämna (i någons vård); med förtroende meddela. Anförtrott tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på anförtror är t.ex Anförtrodde, Anförtrott, Anförtro.

Grundform (Verb) att Anförtro
Nutidanförtror
DåtidAnförtrodde
Supinum har/haft Anförtrott
Imperativ Anförtro

Anförtrott består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.