Anförandet

Så här används ordet Anförandet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Herrarna bolmar , Peters ögonlock faller ned av det spända lyssnandet , mamma i lång mörk negligé och frun skakig av flygplanen som inte bekymrar sig om anförandet , utan glatt flyger vidare mot Essen .
  • Det hela verkar intimt , trivsamt , fridfullt , och det är det också den här gången , och ändå inväntar jag med fasa följderna av anförandet .
  • I det hundrade och sista anförandet , som hölls av statsminister Kivimäki och som var en bister vidräkning med obstruktionsmännen , men också innehöll kritik av den ställning Sveriges press tagit till en » inre finsk fråga » , underrättades urtiman om sin hemförlovning .


Ordanalys

  • Anförandet med betydelsen anförande med innebörden tal. Anförandet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på anförande är t.ex Anförandet, Anföranden, Anförandena.
  • Anförandet med betydelsen inledning med innebörden början, introduktion. Anförandet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på inledning är t.ex Inledningen, Inledningar.

Obestämd form Anföranden
Bestämd form Anförandet
Bestämd form, pluralAnförandena

Anförandet består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.