Andhämtningen

Så här används ordet Andhämtningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det kommer inte ett ord från det där hållet , och inte en rörelse märkes , men de färdas så ljudlöst , och allt omkring dem är så stilla , att Charlotte kan höra ett svagt snörvlande , som ibland beledsagar andhämtningen .
  • Ögonen var slutna och den besynnerliga andhämtningen fortfor ännu några sekunder .
  • Fadern låg i stark feber och hade svårighet med andhämtningen , men han såg icke så dålig ut , som hon föreställt sig .


Ordanalys

  • Andhämtningen med betydelsen and|hämtning med innebörden andning. Andhämtningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på and|hämtning är t.ex Andhämtningen, Andhämtningar.

Obestämd form Andhämtningar
Bestämd form Andhämtningen
Bestämd form, plural

Andhämtningen består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.