Amerikanskan

Så här används ordet Amerikanskan i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hösten inleddes med » Getingboet » , en av de vanliga engelska familjekarusellerna , som efterträddes av » De oskyldiga » , ett fränt , men fascinerande skådespel om tillvarons idioti och motbjudande , ironiska grymhet av amerikanskan Lilian Hellman ; bland de uppträdande märktes särskilt Mimmi Pollak med en utomordentlig framställning av en degenererad , hysteriskt elak och lögnaktig flickslyna .
  • Förutom av Martin Öhman och Karin Branzell gästades Operan av den utmärkte tyske hjältetenoren Max Lorenz , den framstående polska koloratursångerskan Bandrowska-Turska och amerikanskan Rose Bampton , vilken emellertid gjorde mindre lycka på scenen än på konsertestraden .
  • Vi talade aldrig om Rom och amerikanskan .


Ordanalys

  • Amerikanskan med betydelsen amerikansk med innebörden som är från el. avser USA. Amerikanskan tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på amerikansk är t.ex Amerikanskt, Amerikanska.

Amerikanskan består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.