Amasondrottningen

Så här används ordet Amasondrottningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det visade sig att amasondrottningen , anförarinnan , var ute i ett bestämt ärende : hon hade på förhand utvalt Alexander till fader för ett blivande barn , som skulle bli en hjälte utan like .
  • Han var väl också smickrad över att på detta sätt ha blivit utvald och amasondrottningen var kanske lockande i sin ovanlighet .
  • I Heinrich von Kleists tragedi ” Penthesilea ” ( 1808 ) sker det som inte får ske : amasondrottningen förälskar sig i Akilles , missuppfattar hans gensvar och hämnas den inbillade kränkningen .


Ordanalys

Amasondrottningen består av 17 bokstäver, varav sex vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:








Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.




Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.