Aluminiumfolie

Så här används ordet Aluminiumfolie i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ett gott svenskt fabrikat hade insidan klädd med en tunn aluminiumfolie , som ökar ljustätheten och lyser upp i rummet .
  • Han målade sin syster och systerdotter som maria och jesus i mitten på treetexplattor och klistrade veckad aluminiumfolie omkring dom , han gick på terapicentret bara för att ikonerna var för lätt tillverkade och han inte kunde sälja hur många som helst , han hade alltid tid över . )
  • Han veckade aluminiumfolie kring ikonbilden eller klippte sönder julgransstjärnor kring den eller hällde krossat glas i klistret kring den ( när systern halvsovande eller systerdottern i ilska råkat ha sönder något dricksglas ) .


Ordanalys

  • Aluminiumfolie med betydelsen aluminium med innebörden ett metalliskt grundämne (Al). Aluminiumfolie tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på aluminium är t.ex Aluminiumet.

Obestämd form
Bestämd form Aluminiumet
Bestämd form, plural

Aluminiumfolie består av fjorton bokstäver, varav åtta vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.