Alternativet

Så här används ordet Alternativet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Spontant misstänkte Mikael det första alternativet , men det kunde lika gärna vara så att Robert av högst privata eller affärsmässiga skäl ville tillfoga Wennerström skada och helt enkelt grep tillfället i flykten när han hade en tam journalist ombord .
  • Hon fastnade inte oväntat för det bästa tänkbara alternativet : den nylanserade Apple PowerBook G4 / 1.0 GHz i aluminiumchassi med en PowerPC 7451 processor med AltiVec Velocity Engine , 960 Mb RAM och en 60 Gb hårddisk .
  • Om skytten fanns kvar var det senare alternativet avgjort olämpligt .


Ordanalys

  • Alternativet med betydelsen alternativ med innebörden val mellan olika möjligheter; en av flera möjligheter. Alternativet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på alternativ är t.ex Alternativet, Alternativ, Alternativen.

Obestämd form Alternativ
Bestämd form Alternativet
Bestämd form, pluralAlternativen

Alternativet består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.