Allvarsamma

Så här används ordet Allvarsamma i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • När hon satt uppe på en molnkant och såg ner på Närke , som låg vänligt och välmående under henne med präktiga bondgårdar på slätten och rika gruvor och bruk uppe i bergstrakterna , med den tröga Svartån och de grunda , fiskrika slättsjöarna , med den goda staden Örebro , som utbredde sig runt om det allvarsamma gamla slottet med de stadiga hörntornen , så måtte hon visst ha tänkt : " Här skulle människorna ha det alldeles för bra , om inte jag voro , jag , som rycker opp dem och håller dem vid gott humör . "
  • Men så olika de voro , var det ett , som var lika : de voro inte allvarsamma och enkla som andra byggnader , utan de voro grant och bjärt målade i grönt och blått och vitt och rött som lekstugor .
  • Det var stora , starka karlar och kvinnor med allvarsamma ansikten .


Ordanalys

Allvarsamma består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.