Allmänmänskliga

Så här används ordet Allmänmänskliga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Clownen Jac av Hjalmar Bergman var en tragisk roman , som med den skarpaste klarhet ställde i kontrast till varandra den Hjalmar Bergmanska världen och den andra , den vanliga , den allmänmänskliga .
  • Män i vitt , en engelsk pjäs i sjukhusmiljö , väckte ett visst intresse genom sin realistiska skildring av speciella och dock allmänmänskliga förhållanden ; Gösta Ekmans och Uno Hennings läkartyper hade värde .
  • Wannberg var ett par år äldre än Tomas och hade huvudet fullt av allmänmänskliga intressen .


Ordanalys

  • Allmänmänskliga med betydelsen allmän med innebörden som delas av el. gäller alla, generell. Allmänmänskliga tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på allmän är t.ex Allmänt, Allmänna.

Allmänmänskliga består av 15 bokstäver, varav fem vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.