Allmänhetens

Så här används ordet Allmänhetens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I allmänhetens ögon var trovärdigheten inget problem - alla gillar en konspirationsteori och i valet mellan en stenrik affärsman och en uppkäftig och snygg chefredaktör var det inte svårt att bestämma var sympatierna skulle investeras .
  • I den bildade allmänhetens medvetande har embryologien hittills framför allt varit den vetenskap , som beskriver äggcellens utveckling , till dess organismen antagit definitiv kroppsform .
  • kr , : Medan den totala rörelsen på allmänhetens räkningar under 1934 visade en minskning för inlåningen på 65 mill .


Ordanalys

  • Allmänhetens med betydelsen allmänhet med innebörden alla människor; folk(et). Allmänhetens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på allmänhet är t.ex Allmänheten.

Obestämd form
Bestämd form Allmänheten
Bestämd form, plural

Allmänhetens består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.