Allenarådande

Så här används ordet Allenarådande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vårens nästan allenarådande klänningsmodell var den s. k. jumperklänningen , som förekom från den enkla förmiddagsklänningen upp till den mest påkostade aftontoaletten .
  • Genom överraskningen kan den för någon tid göra sig till allenarådande tyrann och ropar då som andra tyranner .
  • Ty knappt har vi trängt igenom det grå molntäcket , knappt har solen återinträtt i sitt allenarådande majestät av Guds nåde , förrän jag antecknar dess höjd ovanför horisonten , och jag vet , jag kontrollerar minut efter minut att den inte kommer att röra på sig så länge vi fortsätter att flyga norrut .


Ordanalys

  • Allenarådande med betydelsen allena|rådande med innebörden helt dominerande. Allenarådande tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på allena|rådande är t.ex .
  • Allenarådande med betydelsen allena med innebörden ensamt, endast. Allenarådande tillhör ordklassen adv.Olika böjningsformer på allena är t.ex .

Allenarådande består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.