Alldagligheter

Så här används ordet Alldagligheter i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Inte med någon av mina bekanta kan jag göra annat än att skoja , jag får aldrig tillfälle att tala om annat än alldagligheter eller att bli en smula mer intim , vilket är själva knuten .
  • Jag har inget minne av att jag åt någonting , men jag drack det skållheta teet och såg på när Rob och mrs Henderson åt färska scones med björnbärssylt och lyssnade till deras prat om alldagligheter -- skjortan som hon skulle ta hem och laga , pajen som hon hade bakat åt honom till kvällsmaten , råtthålet som hon hade funnit när hon sopade i sovrummet åt gården .
  • Till bokens försvar ska också nämnas att författaren definitivt har blick för det komiska i alldagligheter och för att låta det osannolika te sig alldeles normalt – ibland kommer man att tänka på Paasilinna .


Ordanalys

Alldagligheter består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.