Alienerande

Så här används ordet Alienerande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han hälsade mig med ett brett leende där jag för första gången på flera veckor såg det alienerande ljuset blänka till och han sade : " Skall ni inte stanna med era vänner lantmätarna ? "
  • Rum nummer 47 , ovanför takåsarna på ömse sidor om Calle Goldonis trånga klyfta var mycket riktigt ljust , men var det inte fortfarande det alienerande ljuset som upplyste det ?
  • Hur förvånad blev jag inte då jag sänkte min gudomliga blick ner i den täta växthärvan och upptäckte att det omvända alienerande ljuset vars verkan jag nyss iakttagit på Mélines ansikte , skänkte mig en ojämförligt klar och levande bild av gräs och blommor !


Ordanalys

  • Alienerande med betydelsen alienerad med innebörden som upplever alienation. Alienerande tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på alienerad är t.ex Alienerat, Alienerade.

Alienerande består av elva bokstäver, varav sex vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.