Alfapartikel

Så här används ordet Alfapartikel i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det tunga vätets atomkärna , kallad deuteron ( deuton ) , utgjordes av en proton och en neutron , och en heliumkärna eller alfapartikel ansågs sammansatt av två protoner och två neutroner .
  • Men om en alfapartikel eller en elektron tränger in i ett atomsystems innandöme och , såsom ofta händer , spränger loss en av dess elektron-satelliter , då rekonstrueras atomen inom mycket kort tid och återställes i fullständigt samma skick som före katastrofen .
  • En alfapartikel ( heliumkärna ) utgöres av fyra protoner och två elektroner .


Ordanalys

Alfapartikel består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.