Aktualiteter

Så här används ordet Aktualiteter i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Stora teatern hade återigen försprång i vad det gäller aktualiteter : Kreneks » Jonny spielt auf » och Carl Nielsens » Maskerade » upplevde där sina uruppföranden i Sverige .
  • Vad som under senare år däremot märkbart utvecklats är musikinstitutionernas intresse för moderna aktualiteter och för mer eller mindre radikala experiment , bl .
  • Elena hade aldrig frågat honom om det : hon visste att det inte hade något med henne att göra ... En annan gång hade en stor veckotidning för aktualiteter tryckt en lång intervju med honom , en verkligt illvillig artikel som Elena hade råkat få syn på i Grosse Pointes bibliotek en månad efter utgivningen .


Ordanalys

  • Aktualiteter med betydelsen aktualitet med innebörden det att vara aktuell; nyhet. Aktualiteter tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på aktualitet är t.ex Aktualiteten, Aktualiteter.

Obestämd form Aktualiteter
Bestämd form Aktualiteten
Bestämd form, plural

Aktualiteter består av tolv bokstäver, varav sex vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.