Aktualitetens

Så här används ordet Aktualitetens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En postum komedi av August Brunius , Du skall säga nej , innehöll goda uppslag som dock icke tillräckligt utförts , och mycket av aktualitetens kolsyra hade dessutom hunnit avdunsta ; den spelades dock med friskt humör av bl .


Ordanalys

  • Aktualitetens med betydelsen aktualitet med innebörden det att vara aktuell; nyhet. Aktualitetens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på aktualitet är t.ex Aktualiteten, Aktualiteter.
  • Aktualitetens med betydelsen aktuell med innebörden som har intresse för dagen; viktig, angelägen. Aktualitetens tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på aktuell är t.ex Aktuellt, Aktuella.

Obestämd form Aktualiteter
Bestämd form Aktualiteten
Bestämd form, plural

Aktualitetens består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.