Aktningsvärt

Så här används ordet Aktningsvärt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • CARL LARSSON i By har i » Kristi återkomst » gjort ett försök att mana fram den heliga gestalten i modern miljö liksom i Steads på sin tid omtalade » Om Kristus kom till Chikago » ; boken har ett ärligt och aktningsvärt patos , men är i konstnärligt hänseende förfelad .
  • Vasateatern gjorde - sedan Oscar Wildes " Solfjädern " slutspelats - ett aktningsvärt försök med Ibsen : " Kärlekens komedi " i Martha Lundholms regi och med bl .
  • Eljest var framförandet aktningsvärt , med en tungt pompös adertonhundratalsinramning och de flesta huvudrollerna väl besatta .


Ordanalys

  • Aktningsvärt med betydelsen aktning med innebörden respekt. Aktningsvärt tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på aktning är t.ex Aktningen.

Obestämd form
Bestämd form Aktningen
Bestämd form, plural

Aktningsvärt består av tolv bokstäver, varav tre vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.