Aktiverades

Så här används ordet Aktiverades i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En bit innanför entrén fanns en övervakningskamera som hon kastade en blick på och ignorerade ; kameran var en modell som Milton Security saluförde och som aktiverades först om ett inbrotts- eller överfallslarm gick i fastigheten .
  • Arbetsmarknadspolitiken aktiverades med utnyttjande av de under 1930- talet utarbetade formerna såsom igångsättande av beredskapsarbeten m . m .
  • Ergosterinet , det verksamma ämnet i fiskleverolja , var uppenbarligen ej det enda ämne , som aktiverades genom bestrålning .


Ordanalys

  • Aktiverades med betydelsen aktiverar med innebörden göra verksam; få fart på. Aktiverades tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på aktiverar är t.ex Aktiverade, Aktiverat, Aktivera.

Grundform (Verb) att Aktivera
Nutidaktiverar
DåtidAktiverade
Supinum har/haft Aktiverat
Imperativ Aktivera

Aktiverades består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.