Aktiebolaget

Så här används ordet Aktiebolaget i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Däremot har frågan om sändningarna så till vida ordnats , som en tvårig koncession räknad från den i januari 1925 , lämnats åt aktiebolaget Radiotjänst .
  • för nyteckning i aktiebolaget Hellefors bruk .
  • Med stöd av detsamma förordnades samtidigt om moratorium , gällande till månadens utgång , för aktiebolaget Kreuger & Toll och tre av dess dotterbolag , dödsboet efter ingenjör Ivar Kreuger samt vidare några enskilda i koncernens ledning .


Ordanalys

  • Aktiebolaget med betydelsen aktie|bolag med innebörden bolag grundat på aktier. Aktiebolaget tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på aktie|bolag är t.ex Aktiebolaget, Aktiebolag, Aktiebolagen.

Obestämd form Aktiebolag
Bestämd form Aktiebolaget
Bestämd form, pluralAktiebolagen

Aktiebolaget består av tolv bokstäver, varav sex vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.