Aftonvinden

Så här används ordet Aftonvinden i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Över sig hörde hon träden susa , då aftonvinden från sjön for igenom dem .
  • Landsfaderliga minnen från förträffliga styresmän över länet sitta liksom inflätade emellan de mjuka , för aftonvinden sviktande lönn- , asp- och alm-grenarne , med deras vajande löv .
  • Lektorn , gänglig , mager-och kantig med handen lyftad till en inspirerad åtbörd , med studentmössan på tre kvart , blottande några grå hårtestar som på ett inspirerat sätt stego till väders , och med frackskörten flaxande för den inspirerande aftonvinden ; adjunkten , stor , svart , massiv , ett vindarnas berg , pösande av luftmassor , färdig att låta hela Wadköping virvla bort i en orkan av toner .


Ordanalys

Aftonvinden består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.