Aftonklänningen

Så här används ordet Aftonklänningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men till hösten var aftonklänningen hellång , oftast släpande bak .
  • Den lilla pelerinen hade endast bebådat den stilutveckling , som nådde sin kulmen i ett återupplivande av den verkliga ballongärmen , vilken användes på aftonklänningen eller på aftonjackan , som också ofta hade formen av en till armbågen nående cape , vilken avslutades med ett par skärpändar , vilka korsades fram och knötos bak , och därigenom gav den höga empirmidjan , ett annat stilanslag i 1932 års mode .
  • Bland de många lösa , mjuka , creperade eller noppiga ylletygerna märktes de angorablandade kvaliteerna , som också lanserades som stoff för aftonklänningen .


Ordanalys

  • Aftonklänningen med betydelsen afton med innebörden kväll. Aftonklänningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på afton är t.ex Aftonen, Aftnar.

Obestämd form Aftnar
Bestämd form Aftonen
Bestämd form, plural

Aftonklänningen består av 15 bokstäver, varav fem vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.