Affärspojke

Så här används ordet Affärspojke i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han träffade en svensk affärspojke , som reste i klockkedjor , köpta för några öre hos en krafsjude i Stockholm .
  • Han gav sig i väg på egen hand igen , träffade en yngling , som hette Svenne och var ett ämne till den flinkaste affärspojke man kunde önska sig , men det var det med honom att han var alldeles förstörd av fallandesjuka , gick och hängde i kläderna som ett gelé - men mjukare och smidigare fingrar har aldrig en tjuv haft att börja sitt yrke med , han var en gudabenådad tjår , fast munnen var snedvriden och näsan såg ut som en liten vårta mitt mellan två blacka , grå ögonspringor , fyllda med smuts .
  • Medan han i barndomen levde på de stora mörkrens djup hade hans mest svindlande fantasier aldrig höjt sig upp över jordens glädjeämnen , det var därför en smula lättare för honom att nå sina drömmars land , nu var han där , nu var han herr Frans Karlsson-Gyllenhjelm , välbeställd affärspojke med porträtt och fingeravtryck och hela faderullan hos polisen i alla de tre skandinaviska länderna .


Ordanalys

Affärspojke består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.