Affärsmässigt

Så här används ordet Affärsmässigt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Nya konstsalonger ha uppstått snart sagt från månad till månad , och även om många av dessa varit mera tillfälliga försök att affärsmässigt utnyttja situationen och inte givit några mera värdefulla bidrag till utställningslivet ( och därför inte heller medtagits i utställningsöversikten nedan ) , så har detta dock även i de gamla lokalerna frodats rikare och med mindre säsongavbrott än någonsin .
  • Sekreterarens magra kinder sögs in till gropar ; han genmälte fortfarande dämpat , hövligt , affärsmässigt :
  • Nu förstår ni kanske , återtog han affärsmässigt , varför ni måste bort .


Ordanalys

  • Affärsmässigt med betydelsen affär med innebörden ekonomisk uppgörelse. Affärsmässigt tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på affär är t.ex Affären, Affärer.

Obestämd form Affärer
Bestämd form Affären
Bestämd form, plural

Affärsmässigt består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.