Affärsmässiga

Så här används ordet Affärsmässiga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Spontant misstänkte Mikael det första alternativet , men det kunde lika gärna vara så att Robert av högst privata eller affärsmässiga skäl ville tillfoga Wennerström skada och helt enkelt grep tillfället i flykten när han hade en tam journalist ombord .
  • - Jag skulle i alla fall vilja få det tydligt förklarat , envisades Bilbo i det han tog till sitt affärsmässiga sätt ( som han vanligen reserverade för folk som försökte låna pengar av honom ) och på allt sätt gjorde sitt bästa att verka klok , förståndig och yrkesmässig och motsvara Gandalfs rekommendation .
  • En helt ny typ läkare-grosshandlare : snabba , klarögda och affärsmässiga .


Ordanalys

  • Affärsmässiga med betydelsen affär med innebörden ekonomisk uppgörelse. Affärsmässiga tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på affär är t.ex Affären, Affärer.

Obestämd form Affärer
Bestämd form Affären
Bestämd form, plural

Affärsmässiga består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.