Affärsmän

Så här används ordet Affärsmän i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Man räknar ända upp till etthundraelva kungar ( negerkungar naturligtvis inte att förglömma ) , sju tusen geografer , niohundra tusen affärsmän , sju och en halv miljon suputar , trehundraelva miljoner högfärdiga , det vill säga omkring två miljarder vuxna .
  • Kalla dem vad du vill , men att kalla dem affärsmän är att förolämpa en seriös yrkeskategori . "
  • Så gott som varje dag presiderade kronprinsen som hedersgäst vid offent- liga luncher och banketter , som gåvos av affärsmän , kyrkomän , museimän och andra .


Ordanalys

  • Affärsmän med betydelsen affärs|man med innebörden person som yrkesmässigt sysslar med affärer. Affärsmän tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på affärs|man är t.ex Affärsmannen, Affärsmän, Affärsmännen.

Obestämd form Affärsmän
Bestämd form Affärsmannen
Bestämd form, pluralAffärsmännen

Affärsmän består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26612 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26612 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.