Affärsjurist

Så här används ordet Affärsjurist i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Jag är affärsjurist och med åren blev jag och Henrik vänner .
  • I många år anställd i Stockholms enskilda bank , ombudsman 1896 , sedermera ledamot av bankens styrelse och föreståndare för dess notariatavdelning , senare verksam som affärsjurist .
  • Hon hade bedragit Karl-Arne med hans affärsjurist från firman Nathanson & Nyberg , Urban Gerton , som åtminstone var i hennes egen ålder och brukade delta i Karl-Arnes tråkiga bjudningar .


Ordanalys

  • Affärsjurist med betydelsen jurist med innebörden person som har tagit examen i juridik. Affärsjurist tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på jurist är t.ex Juristen, Jurister.

Obestämd form Jurister
Bestämd form Juristen
Bestämd form, plural

Affärsjurist består av tolv bokstäver, varav fyra vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.