Affärmannen

Så här används ordet Affärmannen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han ber om Jänkis nåd , när det nu visar sig att supén får skjutas upp en dag -- affärmannen har ringt , han är i business kvar i Södertälje , och Seger lämnas ensam med sin Jänkis -- han tigger att få vila sig hos henne , han ber om nåden att få vara till .
  • Allt jag kan säga är att Zlatan Ibrahimovic behövde ett ställe att vila och återhämta sig på , säger affärmannen Laurent Demeure till Le Figaro .


Ordanalys

  • Affärmannen med betydelsen affärs|man med innebörden person som yrkesmässigt sysslar med affärer. Affärmannen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på affärs|man är t.ex Affärsmannen, Affärsmän, Affärsmännen.

Obestämd form Affärsmän
Bestämd form Affärsmannen
Bestämd form, pluralAffärsmännen

Affärmannen består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.