Advokatbyrå

Så här används ordet Advokatbyrå i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Annika hade seglat igenom juridikstudierna och arbetat som tingsnotarie och biträdande åklagare i några år innan hon tillsammans med några vänner öppnat en egen advokatbyrå med kontor på Kungsholmen .
  • När vi lämnade hans tillhörigheter till hans testamentsexekutor ( i själva verket en advokatbyrå ) behöll doktor McGuire , som var chef här vid den tiden , den här boken eftersom han ansåg att den hörde till sjukjournalen .
  • Sedan satt jag där bara på en bänk mitt i lokalen , utan att tända ljuset , satt där och tänkte på den levnadsglade , ohederlige , ärrige , listige man som dött denna dag , och som enligt det kontrakt vi skrivit den där slaskiga dagen på en advokatbyrå i Zürich , nu gjort mig till en fri och oberoende och rent löjligt rik man .


Ordanalys

  • Advokatbyrå med betydelsen advokat|byrå med innebörden byrå där man får hjälp i rättsliga frågor. Advokatbyrå tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på advokat|byrå är t.ex Advokatbyrån, Advokatbyråer.

Obestämd form Advokatbyråer
Bestämd form Advokatbyrån
Bestämd form, plural

Advokatbyrå består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.