Adventskalendern

Så här används ordet Adventskalendern i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Kaviartuben , lingonsylten , adventskalendern som mamman skickade var också en påminnelse om livet i Sverige .
  • Senast vi gjorde en större tv-grej var när vi var lucköppnare i adventskalendern ” Sunes jul ” 1991 , säger Sören Olsson till TT Spektra .
  • Att läsa DN:s avslöjanden de senaste dagarna har varit som att öppna nya luckor i adventskalendern men inte finna choklad eller roliga teckningar , bara nya hål där det borde finnas pengar .


Ordanalys

  • Adventskalendern med betydelsen advent med innebörden de fyra veckorna före jul. Adventskalendern tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på advent är t.ex .

Adventskalendern består av 16 bokstäver, varav fem vokaler och elva konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.